Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Basisworkshops

Basisworkshops in mijn atelier

Ik organiseer regelmatig basisworkshops in mijn atelier. Tijdens deze workshops komen een aantal basistechnieken aan bod. Hoe langer de workshop duurt, hoe meer verschillende technieken ik de cursisten kan aanleren.
We werken in groepen van 4 à 5 personen zodat ik genoeg tijd heb om iedereen individueel te begeleiden.

Tijdens mijn workshops laat ik verschillende basistechnieken aan bod komen:

  • We maken een duimpotje en maken hier een vrolijk kommetje of kopje van.
  • We rollen een lap klei uit, bewerken de lap klei met boetseerhoutjes, rollen er een blad in of een kanten stofje en maken er een bord van of een vaas, een pot om houten lepels in te zetten, …
  • We kiezen een drukmal en leggen er stukjes klei om zo een grotere kom (ontbijtkom, slakom, …) van te maken. We strijken de huid glad of brengen er juist textuur op aan.
  • We boetseren een stuk klei in een bepaalde vormhollen die uit en maken er een doosje van, een spaarpot of een beeldje.
  • We schilderen de werkjes met onderglazuren en dompelen ze dan onder in een grote emmer met transparante glazuur.

Er bestaan uiteraard nog veel andere technieken en we maken natuurlijk ook niet elke keer dezelfde dingen maar ik probeer wel elke workshop op te bouwen rond een aantal basistechnieken. De cursisten kunnen zo proeven van verschillende technieken en kiezen nadien zelf welke technieken ze verder willen uitdiepen of welke technieken ze zelf eens willen uitproberen.

Ik geef zowel mini workshops van 2 of 3 halve dagen (2,5 à 3u) als langere workshops die wekelijks doorgaan op vrijdagvoormiddag.

In juni start ik een basisworkshop op vrijdagvoormiddag van 10u tot 13u.
Klik hier om hier om te schrijven voor deze workshop.

Mini workshops op aanvraag

Ik geef dit soort basisworkshops ook op aanvraag bij mij thuis (max 5 personen) of op verplaatsing (max 10 personen). Je kan dus met een aantal vriend(inn)en/collega’s/familieleden afspreken om minimum 2 halve dagen samen te kleien. Ik kom dan naar jou (maximum 10 personen) om de workshop te geven ofwel komen jullie naar mij (maximum 5 personen). We spreken dan samen minimum 2 momenten en een locatie af en dan zorg ik voor de rest.

Zo’n workshop bestaat uit minimum twee halve dagen (2,5 uur) met minstens een week ertussen. De eerste halve dag maken we dingen in klei. De tweede halve dag glazuren we de voorwerpen.

Prijs:
De prijs voor deze workshops bedraagt: 25€ per persoon per halve dag. Witbakkende klei is dan inbegrepen. Wel reken ik nog bakkosten aan (7€ per kilo). Ik bak de kleiwerken een eerste keer tot 950°C in mijn keramiekoven. Nadien glazuur je de werken en dan bak ik alles nog een tweede keer tot 1200°C. De keramiekoven verstookt uiteraard best wel wat energie om tot zo’n hoge temperatuur te komen.
Ik vraag enkel verplaatsingskosten als ik verder dan 20km (enkele rit) moet rijden. Verplaatsingskosten bedragen 0,35€ per kilometer.

Klik hier om in te schrijven voor een mini-workshop op aanvraag of contacteer me via e-mail of telefoon.

schrijf je in voor volgende workshops