Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Ouder – kindworkshops

Velen onder ons hebben een druk leven waarin werken, huishouden, sociale contacten onderhouden en hobby’s centraal staan. Ook onze kinderen hebben vaak tijdrovende hobby’s na school en ook zij spreken graag af met vrienden en vriendinnetjes.
Voor ouders en kinderen is het daarom extra speciaal om eens iets samen te doen. Om eens samen creatief bezig te zijn.

Vorige zomer vertelde een mama me die ik nog van vroeger ken:

Mij had je niet verwacht op jouw workshop hé. Maar ja, ik weet dat ik mijn dochter hier een heel groot plezier mee doe. Voor mij is dit serieus buiten mijn confortzone. Ik ben niet creatief. Maar goed, ik laat het allemaal even op me afkomen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel iets moois kan maken van klei en dat je daar niet zo veel voor moet kunnen. Bovendien draait het vooral om een gezellig moment met je kind. Ouders zijn soms wat geremder dan hun kinderen. Maar ik heb gemerkt dat het enthousiasme van de kinderen werkt meestal aanstekelijk!

Ouders en kinderen helpen elkaar: ouders helpen met de technische zaken en samen verzinnen ze de tofste dingen! Resultaat: kleurijke en speelse kommen, kopjes, borden, lepels, spaarpotten, dieren, drinkbakjes, bloempotjes, vazen, ….

Tijdens mijn workshops laat ik verschillende basistechnieken aan bod komen:

  • We maken een duimpotje en maken hier een vrolijk kommetje of kopje van.
  • We rollen een lap klei uit, bewerken de lap klei met boetseerhoutjes, rollen er een blad in of een kanten stofje en maken er een bord van of een vaas, een pot om houten lepels in te zetten, …
  • We kiezen een drukmal en leggen er stukjes klei om zo een grotere kom (ontbijtkom, slakom, …) van te maken. We strijken de huid glad of brengen er juist textuur op aan.
  • We boetseren een stuk klei in een bepaalde vorm, hollen die uit en maken er een doosje van, een spaarpot of een beeldje.
  • We schilderen de werkjes met onderglazuren en dompelen ze dan onder in een grote emmer met transparante glazuur.

Er bestaan uiteraard nog veel andere technieken en we maken natuurlijk ook niet elke keer dezelfde dingen maar ik probeer wel elke workshop op te bouwen rond een aantal basistechnieken. De cursisten kunnen zo al eens proeven van verschillende technieken en wie weet geef ik ze dan de ‘keramiek-microbe’ door en komen ze later nog eens terug om nog andere dingen uit te proberen.

 

Ik werk in relatief kleine groepjes om zo iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. De plaatsen zijn daarom beperkt. Schrijf je dus samen met je kind/kleinkind/petekind/nichtje/neefje en geniet twee halve dagen van een gezellige en creatieve samenwerking.

 

Schrijf je in via onderstaande links:

Schrijf je in