Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Overzicht workshops

Basisworkshops opbouwtechnieken

Ik organiseer regelmatig basisworkshops in mijn atelier. Tijdens deze workshops komen een aantal opbouwtechnieken aan bod. Hoe langer de workshop duurt, hoe meer verschillende technieken ik de cursisten kan aanleren. We werken in groepen van 6 à 8 personen zodat ik genoeg tijd heb om iedereen individueel te begeleiden.

Meer info

 

Jaarworkshop op vrijdagvoormiddag – Open workshop

Als vervolg op de basisworkshops die ik voornamelijk in januari, mei en juni organiseer, kan je inschrijven in het open atelier of in de jaarworkshop die doorgaat op vrijdagvoormiddag. Deze zijn dus bedoeld voor mensen die graag hun eigen keramiek-ideeën uitwerken en/of die graag nieuwe dingen willen leren en uitproberen.

De lessen gaan door op vrijdagvoormiddagen.

Keramiekkampje voor kinderen van 8 tot 10 jaar

De kinderen en jongeren maken kennis met klei en leren om zelf kommen, schaaltjes en andere voorwerpen te maken. Naast gebruiksgoed, is er ook ruimte voor beeldend werk. We stimuleren hun fantasie en laten ze genieten van hun persoonlijke en kleurrijke creaties.

Contacteer me gerust als je een workshop keramiek voor kinderen of jongeren wil organiseren in jouw organisatie (op school, in de jeugdbeweging). Ik denk met plezier mee na over de verschillende mogelijkheden.

Zomervakantie:

Tieneratelier – 12 tot 16 jaar

In de zomervakantie en in het najaar kunnen tieners komen kleien in mijn atelier.

Tieneratelier – augustus (volzet)

Tieneratelier – najaar 2024

OPEN ATELIER

NIEUW:
Vanf oktober 2024 start ik met het ‘Open atelier’. Iedereen kan onder begeleiding komen kleien in mijn atelier. Er zullen geen specifieke opdrachten zijn maar iedereen leert bij op zijn eigen tempo en maakt wat hij/zij zelf wil. Zowel beginners als ervaren keramisten kunnen gebruik maken van de open atelier-momenten.

Open atelier – najaar 2024:

Het open atelier is bedoeld voor mensen die graag hun eigen klei-ideeën willen komen uitwerken in mijn atelier en die eventueel al een basisworkshop gevolgd hebben. Beginners zijn ook welkom. We bekijken samen hoe we de verschillende dingen best aanpakken. Je kan de basistechnieken verder uitdiepen en ook nieuwe dingen uitproberen.

Inschrijven kan via volgende link: Open atelier – najaar 2024

Vrij atelier

Een aantal voormiddagen of avonden per jaar kan je komen kleien in mijn atelier en werken aan je eigen kleiprojecten. Ik ben meestal wel aanwezig maar ik geef geen les.

Opgelet: het vrij atelier is enkel bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met keramiek en die volledig zelfstandig kunnen werken in mijn atelier. Contacteer me best eerst voordat jezelf inschrijft voor het vrij atelier.

Je kan al inschrijven voor:

Mini workshops – op aanvraag

Ik geef een aantal verschillende mini-workshops op aanvraag in mijn atelier (max 6 personen). Je kan dus met een aantal vriend(inn)en/collega’s/familieleden afspreken om minimum 2 halve dagen samen te kleien. De eerste halve dag maken we dingen in klei. De tweede halve dag glazuren we de voorwerpen.

Prijs:
De prijs voor deze workshops bedraagt: 110€ per persoon. Materiaal en bakkosten zijn inbegrepen. Ik bak de kleiwerken een eerste keer tot 950°C in mijn keramiekoven. Nadien glazuur je de werken en dan bak ik alles nog een tweede keer tot 1240°C.

Mini workshop voor groepen – klik hier

of contacteer me via e-mail of telefoon.

Privé-workshop keramiek:

Wil je eens een activiteit met een toffe vriend(in) of met een andere belangrijke persoon voor jou, boek dan een workshop keramiek voor 2 of 3 personen.

Je kan kiezen om 1x  2,5 uur te komen kleien. Ik bak jullie werk en glazuur het dan voor jullie: 1 kleimoment

Of je kan kiezen om je werk zelf te glazuren en dus een tweede keer te komen: workshop van 2 x 2,5 uur

Contacteer me via 0494 81 62 36 of via katrien@objectk.be om je workshop te reserveren.