Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Overzicht workshops

Basisworkshops

Ik organiseer regelmatig basisworkshops in mijn atelier. Tijdens deze workshops komen een aantal basistechnieken aan bod. Hoe langer de workshop duurt, hoe meer verschillende technieken ik de cursisten kan aanleren. We werken in groepen van 4 à 5 personen zodat ik genoeg tijd heb om iedereen individueel te begeleiden.

Meer info

Thema workshops

Naast basisworkshops en workshops, geef ik regelmatig ook themaworkshops. Beginners kunnen hieraan deelnemen maar voor sommige thema’s is het handig als je al eens met klei hebt gewerkt.

OPGELET: Door de huidige corona-maatregelen mogen de workshops momenteel niet doorgaan.

 • Workshop sfeerlichtjes maken:
  1 zondagvoormiddag van 10u tot 12u30.
  40 euro per persoon, inclusief klei en bakkosten

 • Workshop beeld hol opbouwen:
  2 voormiddagen van 10u tot 12u30 in groepjes van 4 à 5 personen.
  50 euro per persoon + bakkosten (7€ per kilo)
  We maken een snelle schets op papier van het beeld dat je wil maken. Daarna maken we een kleischets (een mini versie van je beeld). We meten de verhoudingen en gaan dan aan de slag met kleirollen. Je beeld wordt hoog gebakken (tot 1220°C) zodat het buiten kan staan. We werken niet met glazuur maar laten de vorm en de kleikleur spreken.

 • Workshop vaas opbouwen met kleirollen:
  3 voormiddagen van 10u tot 12u30 in groepjes van 4 à 5 personen.
  100 euro per persoon inclusief klei en bakkosten
 • Schrijf je in voor de workshop van februari-maart 2021
 • Workshop kommen en schalen: Data volgen nog
 • Workshop tapasschaaltjes maken: Data volgen nog
 • Workshop vouwschalen: Data volgen nog
 • Workshop dienbladen in zwart-wit of grijs-wit: Data volgen nog

Workshop keramiek voor kinderen van 8 tot 10 jaar en voor jongeren van 11 tot 14 jaar

De kinderen en jongeren maken kennis met klei en leren om zelf kommen, schaaltjes en andere voorwerpen te maken. Naast gebruiksgoed, is er ook ruimte voor beeldend werk. We stimuleren hun fantasie en laten ze genieten van hun persoonlijke en kleurrijke creaties.

Meer info

Workshops oude baktechnieken: Raku en pit-fire

Af en toe organiseer ik een raku of een pit-fire workshop. Die bestaan uit 2 dagen: de eerste dag (2,5 à 3u) maken we een vaasje/kommetje/… en de tweede dag (5 à 6u) gaan we raku of pitfire stoken. Dit stoken duurt best lang dus en we moeten regelmatig wachten. Daarom brengen we allemaal iets lekkers mee zodat we er een gezellig dagje van maken: we stoken, eten en drinken iets, babbelen wat, stoken weer, enz. tot alles klaar is.

 

Vrij atelier

Een aantal vrijdagvoormiddagen per jaar, stel ik mijn atelier open voor volwassenen die zonder begeleiding kunnen werken met klei. Ik ben die dagen zelf uiteraard ook aanwezig in mijn atelier en kan dus wel af en toe raad geven maar ik geef geen les.

Mijn materiaal (mallen, boetseergerief, planken, latjes, rollen) kan gebruikt worden.

Klei en bakkosten zijn niet inbegrepen.

Koop nu alvast je 8-beurtenkaart.

Mini workshops – op aanvraag

Ik geef een aantal verschillende mini-workshops op aanvraag in mijn atelier (max 5 personen) of op verplaatsing (max 10 personen). Je kan dus met een aantal vriend(inn)en/collega’s/familieleden afspreken om minimum 2 halve dagen samen te kleien. Ik kom dan naar jou (maximum 10 personen) om de workshop te geven ofwel komen jullie naar mij (maximum 5 personen). We spreken dan samen minimum 2 momenten en een locatie af en dan zorg ik voor de rest.

Zo’n workshop bestaat uit minimum twee halve dagen (2,5 uur) met minstens een week ertussen. De eerste halve dag maken we dingen in klei. De tweede halve dag glazuren we de voorwerpen.

Prijs:
De prijs voor deze workshops bedraagt: 25€ per persoon per halve dag. Witbakkende klei is dan inbegrepen. Wel reken ik nog bakkosten aan (7€ per kilo). Ik bak de kleiwerken een eerste keer tot 950°C in mijn keramiekoven. Nadien glazuur je de werken en dan bak ik alles nog een tweede keer tot 1220°C. De keramiekoven verstookt uiteraard best wel wat energie om tot zo’n hoge temperatuur te komen.
Als ik op verplaatsing kom, reken ik verplaatsingskosten aan: 0,35€ per kilometer.

Aanbod mini workshops – op aanvraag:

Klik op onderstaande links voor meer informatie.

Mini workshop – bloempot(jes)

Mini workshop – sfeerlichtjes

Mini workshop – kommen en schalen

Mini workshop – tapasschaaltjes

Mini workshop – keramische mand

 

of contacteer me via e-mail of telefoon.