Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Workshops opbouwtechnieken

Workshops opbouwtechnieken

Ik organiseer regelmatig basisworkshops in mijn atelier. Tijdens deze workshops komen een aantal basistechnieken aan bod. Hoe langer de workshop duurt, hoe meer verschillende technieken ik de cursisten kan aanleren.
We werken in groepen van 4 à 5 personen zodat ik genoeg tijd heb om iedereen individueel te begeleiden.

Tijdens mijn workshops laat ik verschillende basistechnieken aan bod komen:

  • We maken een duimpotje en maken hier een vrolijk kommetje of kopje van.
  • We rollen een lap klei uit, bewerken de lap klei met boetseerhoutjes, rollen er een blad in of een kanten stofje in en maken er een bord van of een vaas, een pot om houten lepels in te zetten, …
  • We kiezen een drukmal en leggen er stukjes klei in om zo een grotere kom (ontbijtkom, slakom, …) van te maken. We strijken de huid glad of brengen er juist textuur op aan.
  • We maken een beeldje en hollen de vorm uit.
  • We schilderen de werkjes met onderglazuren en dompelen ze dan onder in een grote emmer met transparante glazuur. Of we kiezeneen kwastglazuur om de werkjes mee te decoreren.

Er bestaan uiteraard nog veel andere technieken en we maken natuurlijk ook niet elke keer dezelfde dingen maar ik probeer wel elke workshop op te bouwen rond de basis boetseertechnieken. De cursisten kunnen zo proeven van verschillende technieken en kiezen nadien zelf welke technieken ze verder willen uitdiepen of welke andere technieken ze zelf eens willen uitproberen.

Ik geef zowel mini workshops van 2 halve dagen (2,5 à 3u) als langere workshops van 3 à 4 voormiddagen.

Klik hier om in te schrijven voor de workshop van september en oktober.

Klik hier om in te schrijven voor de workshop van november

Mini workshops op aanvraag

Ik geef een aantal verschillende mini-workshops op aanvraag bij mij thuis (max 6 personen) of op verplaatsing (max 10 personen). Je kan dus met een aantal vriend(inn)en/collega’s/familieleden afspreken om minimum 2 halve dagen samen te kleien. Ik kom dan naar jou (maximum 10 personen) om de workshop te geven ofwel komen jullie naar mij (maximum 6 personen). We spreken dan samen 2 momenten en een locatie af en dan zorg ik voor de rest.

Zo’n workshop bestaat uit twee halve dagen (2,5 uur) met minstens een week ertussen. De eerste halve dag maken we dingen in klei. De tweede halve dag glazuren we de voorwerpen.
Halve dag is: van 10u tot 12u30 of van 13u30 tot 17u of van 19u30 tot 22u

Prijs:
De prijs voor deze workshops bedraagt: 75€ per persoon voor twee halve dagen. Witbakkende klei en bakkosten zijn dan inbegrepen.
De kleiwerken worden een eerste keer tot 950°C gebakken. Na het glazuren wordt alles nog een tweede keer tot 1240°C gestookt.
Als ik op verplaatsing kom, reken ik verplaatsingskosten aan: 0,35€ per kilometer.

Aanbod mini workshops:

Mini workshop bloempot(jes) – op aanvraag

Mini workshop sfeerlichtjes – op aanvraag

Mini workshop kommen en schalen – op aanvraag

Mini workshop tapasschaaltjes – op aanvraag

of contacteer me via e-mail of telefoon.

schrijf je in voor volgende workshops