Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Familieworkshops

Velen onder ons hebben een druk leven waarin werken, huishouden, sociale contacten onderhouden en hobby’s centraal staan. Ook onze kinderen hebben vaak tijdrovende hobby’s na school en ook zij spreken graag af met vrienden en vriendinnetjes.
Voor volwassenen en kinderen is het daarom extra speciaal om eens iets samen te doen. Om eens samen creatief bezig te zijn.

Vorige zomer vertelde een mama me die ik nog van vroeger kent:

Mij had je niet verwacht op jouw workshop hé. Maar ja, ik weet dat ik mijn dochter hier een heel groot plezier mee doe. Voor mij is dit serieus buiten mijn comfortzone. Ik ben niet creatief. Maar goed, ik laat het allemaal even op me afkomen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel iets moois kan maken van klei en dat je daar niet zo veel voor moet kunnen. Bovendien draait het vooral om een gezellig moment met je kind. Ouders zijn soms wat geremder dan hun kinderen. Maar ik heb gemerkt dat het enthousiasme van de kinderen meestal aanstekelijk werkt!

Ouders en kinderen helpen elkaar: ouders helpen met de technische zaken en samen verzinnen ze de tofste dingen! Resultaat: kleurijke en speelse kommen, kopjes, borden, lepels, spaarpotten, dieren, drinkbakjes, bloempotjes, vazen, ….

Tijdens mijn workshops laat ik verschillende basistechnieken aan bod komen:

  • We maken een duimpotje en maken hier een vrolijk kommetje of kopje van.
  • We rollen een lap klei uit, bewerken de lap klei met boetseerhoutjes, rollen er een blad in of een kanten stofje en maken er een bord van of een vaas, een pot om houten lepels in te zetten, …
  • We kiezen een drukmal en leggen er stukjes klei om zo een grotere kom (ontbijtkom, slakom, …) van te maken. We strijken de huid glad of brengen er juist textuur op aan.
  • We boetseren een stuk klei in een bepaalde vorm, hollen die uit en maken er een doosje van, een spaarpot of een beeldje.
  • We schilderen de werkjes met onderglazuren en dompelen ze dan onder in een grote emmer met transparante glazuur.

Er bestaan uiteraard nog veel andere technieken en we maken natuurlijk ook niet elke keer dezelfde dingen maar ik probeer wel elke workshop op te bouwen rond een aantal basistechnieken. Jullie kunnen zo al eens proeven van verschillende technieken en wie weet geef ik de ‘keramiek-microbe’ door en komen jullie later nog eens terug om nog andere dingen uit te proberen.

Ouder-kind zaterdagvoormiddagen:

  • Ouder-kind- zaterdagvoormiddagen – lente 2024: schrijf je in met je zoon/dochter/kleinkind/petekind. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom met een volwassene. Ik richt me tijdens deze workshop vooral op de kinderen.We maken een ontbijtset die we decoreren met kleurrijke onderglazuren.
    • April: 20 en 27 april 2024 van 10u tot 12u30
    • Juni: 1 en 8 juni 2024 van 10u tot 12u30 (VOLZET)

Familieworkshops:

Familie van 4 personen – op aanvraag (2 kleimomenten)

Familie van 5 personen – op aanvraag (2 kleimomenten)

Schrijf je in