Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
a

Keramiek voor kinderen en jongeren

Als kind volgde ik zelf ook workshops keramiek en ik heb zelfs nu nog een aantal dingen die ik toen gemaakt heb! Ik heb nog een fluitje, verschillende gedraaide potjes en nog een juwelenkastje. Ik hou die dingen bij omdat ze me herinneren aan heel gezellige momenten! Sinds die workshops in het atelier van Marleen Vansteenvoort, ben ik altijd blijven kleien.

Toen ik net was afgestudeerd, kreeg ik de kans om in Tatteljee in Essen workshops te geven aan kinderen. Ik heb dit met veel plezier verschillende jaren gedaan, tot het aanbod van het JeugdTatteljee aangepast werd en de keramieklessen werden geïntegreerd in de beeldende lessen.

Mijn kinderen zien me de laatste tijd vaak kleien, zien hoe ontspannen en gelukkig ik ervan word en vragen dan ook regelmatig of ze ook iets mogen maken van klei. Natuurlijk maken we daar af en toe tijd voor. Ook hun vrienden en vriendinnetjes komen graag kleien. Ik ben natuurlijk blij dat ik anderen enthousiast kan maken voor mijn beroep!

Ik ben ook een van de kunstenaars die jaarlijks deelneemt aan het kunsteducatieproject van de gemeente Kalmthout. Kinderen van de meeste lagere scholen in Kalmthout volgen dan een creatieve workshop die is uitgewerkt door een team van plaatselijke kunstenaars.

Ik vind het super om te kleien met kinderen maar heb in de loop van de jaren wel gemerkt dat kinderen vanaf 8 jaar ongeveer genoeg kracht in hun handen hebben om echt zelfstandig te boetseren. Ze begrijpen de verschillende technieken gemakkelijker en zijn motorisch al veel sterker. Daarom heb ik beslist om workshops te geven aan kinderen vanaf 8 jaar. Ik organiseer workshops voor kinderen van 8 tot 11 jaar en voor tieners van 12 tot 15 jaar. Jongere kinderen mogen samen met hun ouders komen kleien tijdens een ouder-kind-workshop.

Kinderworkshops: paasvakantie, zomervakantie en kinderfeestjes.
Tienerworkshops: in september en in maart op vrijdagavond. In de zomervakantie ook een paar dagen.

Bekijk het aanbod via volgende links:

Workshops op aanvraag:

Schrijf je in voor volgende workshops: